Nanda Hofman

Ik ben Nanda Hofman, een doorgewinterde allrounder in het design- en styling vak.

Opleiding

De HBO studie modevormgeving en Post Academische opleiding Modevormgeving en Strategie, zijn daarvan de grondleggers geweest. Tijdens deze opleidingen ben ik ‘gedrild’ tot designer/ontwerpster met een sterke visie. Ik heb een kloppend hart voor fashion, styling en design. Sommigen noemen dit passie, ik zelf noem het mijn DNA.

Mijn motto? Een sterk merk begint met een sterke collectie en eindigt met de juiste toonzetting. Alle knoppen moeten 'aan' staan, zo luid mijn visie!

Ik heb inmiddels meer dan 15 jaar werkervaring in de grillige modebranche en heb een sterk commercieel inzicht met oog voor detail. Ik ben creatief en ben goed instaat “out of the box” te denken. Ik heb ervaring met het ontwerpen van collecties van zowel dames en heren kleding als accessoires. Van het ontwerp tot het uitzetten van een merk in de markt, niets is mij meer onbekend.

Ervaring als ontwerper

Bij mijn laatste werkgever was ik hoofddesigner en mede eind verantwoordelijke voor het bekende Nederlandse tassenmerk Bagsac. Alleen, met volledige steun van de board of directors, heb ik Bagsac vanaf 2007 met veel bezieling vanaf de grond mogen opbouwen.

Niet alleen ontwierp ik de totale Bagsac collectie, ik was samen met marketing  verantwoordelijk voor alle branding omtrent het merk. Wat te denken van het opmaken en ontwerpen van alle sales catalogi, mijn vele inkoop en styling reizen naar het Verre Oosten om de kwaliteit van het merk te bewaken, het bedenken en stylen van de photo shoots, het creëren en lanceren van product- en lijnextensies en het bewaken van de merkidentiteit door sales aan te sturen. Kortom, de totale merk structuur, van A tot Z ontstaan en bewaakt vanaf mijn bureau.
Logo's Bagsac | Scapino | IntertoysVerder ontwierp ik ook tassen en prints voor private labels zoals C&A, Scapino, Schoenenreus en Intertoys.

Inmiddels werk ik al weer een aantal jaren als zzp'er  (studio of design) voor diverse bedrijven, van het ontwerpen van kindertassen (intertoys), dames tassen, sport en het ontwerpen/tekenen van prints, labels en logo's. Geboortekaartje zijn er inmiddels ook bijgekomen dit begon voor vrienden en kennissen wat ik met veel plezier doe.